אוכל הודי | מסעדה הודית | אוכל הודי מתכונים חוויה קולינרית

אוכל הודי - מסעדה הודית - בישול הודי

אתה נמצא ב: אוכל הודי > אוכל הודי מתכונים > אוכל הודי ללא גלוטן
אוכל הודי ללא גלוטן
02/05/2016 12:05

מתכונים למאכלים הודיים נטולי גלוטן

הרבה מילים נאמרו על אוכל הודי וסגולותיו הרפואיות. אוכל בריא שמבוסס על פרודוקטים טריים ולא מעובדים כמו:  שימוש בקמח חומוס, ירקות, אורז, קטניות למיניהן בעלות סיבים תזונתיים ותבלינים ארומטיים שמועילים למערכת החיסונית ומסייעים בחילוף החומרים כמו למשל:  קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, עלי דפנה, פלפל אנגלי ועוד.

תבשלים הודים בריאים ונטולי גלוטן

בשנים האחרונות הטעמים של המאכלים ההודים חדרו אל המטבחים והקולינריה הישראלית והפכו פופולאריים יותר ויותר מאחר וציבור חולי הצליאק - אותם אנשים הרגישים לגלוטן. וכן, ציבור הולך וגדל של אנשים הנמנעים מאכילת גלוטן, מצאו באוכל ההודי אלטרנטיבה בריאה וטעימה הכוללת  תפריט עשיר ובו מבחר של מנות ללא גלוטן.

מנות טעימות ועשירות בריחות וטעמים אותם יכולים לצרוך כחלק מתפריט של דיאטה נטולת גלוטן. באתר הזה - תוכלו למצוא מידע מקיף בנושא צליאק לרבות מתכונים ללא גלוטן.

מאכלים ללא גלוטן מהמטבח ההודי
בתמונה : מאכלים מהמטבח ההודי ללא גלוטן

ההיסטוריה של המטבח ההודי בישראל

בשנות השמונים נחשף לראשונה הציבור בישראל למטבח ההודי. אז הייתה זו השפית רינה פושקרנה שפתחה את רשת מסעדות טנדורי והצליחה לרגש את הישראלים שחלקם הפך גורו לתבשילים כמו : דל מקאני, צ'יקן טיקה, בריאני, אורז פילאף וכד'.  

התאהבות במאכלים ההודיים

אבל ההתאהבות האמיתית לאוכל הודי הגיעה לקראת סוף שנות האלפים - מכיוון לא צפוי. אלפי הישראלים שיצאו לטיול אחרי צבא להודו, התאהבו במאכלים, בתבלינים, בניחוחות. חזרו לישראל וחיפשו אחר אותם מקומות אותנטיים בהם אפשר לשבת וליהנות מצלחת טאלי עמוסה במאכלים הודים בבישול מסורתי. 

שפים מבשלים בניחוח הודי

השפים המובילים בישראל גילו מהר מאוד שהחך הישראלי חושק בטעמים העמוקים, בצבעים הססגוניים ובריחות הארומטיים של האוכל ההודי. והכניסו לתפריט מתכונים ללא גלוטן בניחוח הודי עדין ומיוחד.

השף אבי קונפורטי מהחלוצים שעשו זאת במסעדה החדשה שפתח טומפולו –פומפו דאג להציע מגוון מנות המשלבות תיבול הודי בשילוב תיבול מהמזרח הרחוק. מנות שף טעימות ונטולות גלוטן שכבשו את ליבם של הסועדים הישראלים ולא רק הצליאקים.

לשף קונפורטי הצטרף לאחרונה גם השף הידוע והמוכשר- יונתן רושפלד. רושפלד פתח במרכז שרונה בתל אביב. מיני מסעדה בניחוח הודי. במסעדה ניתן לרכוש מנות הודיות טעימות ומתובלות בחריפות המאפיינת את המטבח ההודי המקורי.

בריא, טעים וללא גלוטן

אפשר לסכם ולומר שהאוכל ההודי הוא אוכל בריא טעים ונטול גלוטן. אוכל שטעים במיוחד לחך הישראלי. אוכל שהולך וצובר תאוצה במטבחים הרגילים כמו גם במטבחי השף המובילים בישראל.
    
 

הדפס עמוד שלח לחבר

תבלינים הודיים - תבלינים בניחוח הודו

גולב ג'מון - כדורי גבינה וסולת - קינוח הודי מסורתי

כל הזכויות שמורות © מוזה פרסום קידום עסקים ושיווק באינטרנט באתרים

פותח ע"י: וויז גרופ - בניית אתרים