אוכל הודי | מסעדה הודית | אוכל הודי מתכונים חוויה קולינרית

אוכל הודי - מסעדה הודית - בישול הודי

אתה נמצא ב: אוכל הודי > אוכל הודי מתכונים > מרקים הודיים חמים לימים הקרים
מרקים הודיים חמים לימים הקרים
14/07/2014 16:38

כשבחוץ מתחילים השמיים להיות אפורים וגשם מתחיל לרדת לפרקים, הנפש רוצה מרק חם וסמיך. המרקים ההודיים מתחילים תמיד בצירוף של תבלינים רבים, מה שהופך אותם למחממים במיוחד ומשביעים. ההכנה של המרק היא חלק מהיר יחסית, ואז אפשר ליהנות מריח התבלינים שמתפזר בבית. את המרקים הללו תוכלו למצוא במסעדות הודיות שונות ברחבי הארץ וגם בתפריטים המוצעים במלונות שונים, אך בהחלט ניתן להכין אותם גם בבית. אם אתם מחפשים להכין כיבוד למפגש הכרויות או לערב חברתי, יתכן שמרק הודי חם יתאים לכם בדיוק. אז הנה שלושה מרקים הודיים משובחים:

מוליגטאני

זהו מרק חגיגי עמוס טעמים מדרום הודו, שתוספת חלב הקוקוס עושה אותו מפנק במיוחד.

½ כוס חלב קוקוס
2 כפיות מיץ לימון
6 עלי קארי
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
3-4 שיני שום
½ מקל קינמון
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
½ כפית זרעי שומר
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת חומוס
1 כף שמן
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
1. לטחון יחד שום, ג'ינג'ר, קינמון, זרעי הכוסברה, הכמון  והשומר ופלפל שחור, עד לקבלת משחה.
2. לחמם שמן, להוסיף אבקת חומוס ולבשל כמה דקות. להוסיף את משחת התבלינים ולבשל כמה דקות נוספות.
3. להוסיף 3 ½ כוסות מים ואת עלי הקארי. להמשיך לבשל עד לקבלת מרק סמיך.
4. להוסיף חלב קוקוס, מיץ לימון ומלח.
5. לסנן במסננת דקה ולהגיש חם.

טמאטר קה שורבה (מרק עגבניות הודי)

מרק עגבניות הודי קלאסי. אפשר לשלוט בחריפות על ידי הורדה בכמות הצ'ילי הרשומה.

600 גרם עגבניות
1 כף ג'ינג'ר כתוש
1 כף גאראם מסאלה
2 עלי דפנה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף זרעי כמון
1 כף סוכר
1 כף  שמן
2 פלפלי צ'ילי חתוכים לשניים
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחתוך את העגבניות לרבעים ולבשל יחד עם ג'ינג'ר, שום, צ'ילי וגאראם מסאלה. להוסיף 5 כוסות מים ועלי דפנה ולהביא לרתיחה.
2. לבשל על אש קטנה למשך 20 דקות עד שהעגבניות מעוכות לגמרי.
3. לסנן את המרק שהתקבל במסננת דקה.
4. לחמם שמן במחבת ולהוסיף זרעי כמון. כשהם מתפצפצים במחבת, להוסיף את מרק העגבניות המסונן ולתבל במלח.
5. להביא לרתיחה ולהוסיף סוכר אם המרק חמוץ מדי.
6. להגיש חם עם עלי כוסברה מפוזרים מעל.

דאל שורבה (מרק עדשים כתומות)

העדשים הן אחד מחומרי הבסיס במטבחים ההודיים. זהו מתכון למרק אך ניתן להגיש אותו על בסיס של אורז בסמטי מאודה ולקבל ארוחה מלאה.

½ קילו עדשים כתומות
1 בצל
4 שיני שום כתושות
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
1 כפית כורכום
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית צ'ילי כתוש
3 עלי דפנה או קארי
1 כף שמן
מלח לפי הטעם
חופן עלי כוסברה
 
אופן הכנה:
1. לשטוף את העדשים הכתומות ולהניח בצד ספוגות במים.
2. לחמם שמן בסיר ולהוסיף לו את זרעי הכמון והכוסברה, כורכום, ג'ינג'ר ושום, צ'ילי ועלי דפנה. לבחוש ולחמם כמה דקות.
3. להוסיף בצל חתוך לקוביות קטנות ולרכך אותו כמה דקות נוספות.
4. להוסיף את העדשים לסיר, לערבב עם משחת התבלינים ולהוסיף 1 ליטר מים.
5. להביא לרתיחה ובשל על אש קטנה כחצי שעה, עד שהעדשים מתפרקות ומתקבלת מחית סמיכה. במקרה הצורך יש להוסיף מים.
6. להגיש חם עם עלי כוסברה מפוזרים מעל.

דירוג דף:
2 הצבעות [ממוצע: 5]
הדפס עמוד שלח לחבר

מסעדות הודיות מומלצות מסביב לעולם :
מסעדות הודיות בניו יורק
מסעדות הודיות באמסטרדם
מסעדות הודיות בברלין
מסעדות הודיות בלונדון
מסעדות הודיות בוינה
מסעדות הודיות בטורונטו
מסעדות הודיות בזלצבורג

ציקן טיקה - עוף טנדורי בנאן

ציקן טיקה מאסלה - עוף טנדורי ברוטב מסאלה

אלו גובי - תפוח אדמה - כרובית - בנוסח הודי

ציקן קורמה - עוף ברוטב הודי מסורתי

כל הזכויות שמורות © מוזה פרסום קידום עסקים ושיווק באינטרנט באתרים

פותח ע"י: וויז גרופ - בניית אתרים