אתה נמצא ב: אוכל הודי > > תבלינים הודיים
Share
תבלינים הודיים
21/10/2012 18:46

תבלינים הודיים - תבלינים מהמטבח ההודי

 המטבח ההודי עשיר בתבלינים הודיים - ע"פ תורת הרפואה ההודית איור - ודה קיים קשר ישיר בין הגוף והנפש ולבין האוכל לגוף.

במטבח ההודי משתמשים בתבלינים רבים, התבלינים מרפאים את הגוף והנפש, מפעילים את חוש הטעם, חוש הריח וחוש הראייה.

1. ג'ינג'ר

2. שום

3. כוסברה

4. פלפל חריף ירוק / אדום

5. קינמון

6. פלפל אנגלי

7. עלי דפנה

8. כמון

9. הל

10. אגוז מוסקט

לכל תבשיל קיימת תערובת תבלינים - תערובת התבלינים נקראת גאראם מאסאלה.

בשווקים ניתן למצוא : גראם מסאלה בסיסי וכן גאראם מאסאלה לבשר, גאראם מאסאלה לדגים, גאראם מאסאלה לעוף, גאראם מאסאלה לאורז.

כל תערובת מעניקה טעם, ריח וצבעים מיוחדים בהודו ניתן למצוא את כל התבלינים בשווקים.

מסאלה ירוק 

מסאלה ירוק הוא תבלין טרי בסיסי במטבח ההודי

מצרכים :

2 חבילות כוסברה

ראש שום שלם

2 פלפלים ירוקים חריפים 

3 כפות שמן.

אופן ההכנה :

טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים. (במידה וצריך ניתן להוסיף מעט מים).

 בזמן בישול אוכל הודי נהוג להוסיף כף מאסלה ירוק לקבלת טעם עשיר וריח ....של הודו

הדפס עמוד שלח לחבר